Potek nakupa in prodaje

Nakup

1.
ODDAJA NAROČILA

Naročilo lahko oddate preko varne povezave v spletni trgovini, preko elektronske pošte, po telefonu ali osebno na sedežu družbe na Bleiweisovi cesti 30 v Kranju.

2.
OSVEŽEVANJE CEN

Cene v spletni trgovini so vezane na gibanje cen na svetovni borzi in se osvežujejo vsako minuto.

3.
PREDRAČUN in POTRDITEV NAROČILA

V spletni trgovini pri oddaji naročila najprej pridobite informativni izračun cene. Končni predračun vam pripravimo v času delovnika, od ponedeljka do četrtka od 8. do 16. ure ter v petek do 14. ure.

Ko le-tega potrdite, sta naročilo in plačilo naročenega obvezujoča.

4.
PLAČILO PREDRAČUNA

Zaradi narave spreminjanja cen je rok plačila predračuna eno uro. V kolikor se v vmesnem času cena spremeni, vaša cena ostane fiksirana na čas izdelave predračuna. V tem času poravnate predračun in nam po e-pošti ali osebno dostavite potrdilo o plačilu. V primeru, da nam potrdila o plačilu ne dostavite, vam izdelka ne moremo zagotoviti po fiksirani ceni.

Plačilo naložbenega zlata in srebra ter naložbenih kovancev je mogoče le po predračunu na banki ali preko elektronskega bančništva. Gotovinska vplačila so zaradi varnosti omejena na 5.000,00 €.

Po prejemu potrdila o plačilu, izvedemo naročilo izdelkov.

5.
PREVZEM IN DOSTAVA

Naročilo lahko prevzamete osebno v poslovalnici (Bleiweisova cesta 30, 4000 Kranj), ali pa se dogovorimo za dostavo po pošti znotraj Slovenije – poštnina se obračuna po ceniku Pošte Slovenije.

Ob prevzemu se je potrebno identificirati z osebnim dokumentom.

6.
DOBAVNI ROKI

V primeru, da določenega izdelka nimamo na zalogi, vas obvestimo o dobavnem roku.

Okvirni dobavni roki so dva do tri tedne. V primeru povečanega povpraševanja po naložbenem zlatu so dobavni roki lahko tudi daljši, do šest tednov.

7.
DAVČNE OBVEZNOSTI

Pri nakupu naložbenega zlata ste oproščeni plačila DDV. V Sloveniji je promet z naložbenim zlatom, tako nakup kot prodaja, neobdavčen, tako da vlagatelji ne plačajo davka na dodano vrednost.

Pri fizičnih osebah prav tako niso obdavčeni kapitalski dobički (razlika med nakupno in prodajno vrednostjo zlata.)

Pri pravnih osebah in samostojnih podjetnikih posameznikih pa se (po pojasnilu davčne uprave) zlato obravnava enako kakor druge finančne naložbe. Razlika med nakupno in prodajno vrednostjo se kot kapitalski dobiček obdavči skupaj z drugimi obdavčljivimi prihodki (118. in 119.čl ZDDV-1).

Pri nas kupljeno naložbeno zlato ima mednarodni certifikat LBMA.

Prodati ga je mogoče v odkupovalnicah zlata po vsem svetu.

Pri nas kupljeno naložbeno zlato ima mednarodni certifikat LBMA.

Prodati ga je mogoče v odkupovalnicah zlata po vsem svetu.

Odkup

1.
NAJAVA PRODAJE

Ko želite palice ali naložbene kovance prodati, prosimo, da prodajo najavite po elektronski pošti, telefonu ali se oglasite v naši poslovalnici.

2.
CERTIFIKAT PRISTNOSTI

Odkupujemo naložbeno zlato avstrijske kovnice Münze Österreich ter zlate in srebrne produkte z mednarodnim certifikatom o pristnosti (s statusom »good delivery«).

3.
URADNE URE

Odkupe sprejemamo od ponedeljka do četrtka od 8. do 16. ure ter v petek do 14. ure.

4.
PREVZEM

Po strokovnem pregledu in prevzemu kovancev ter palic na sedežu družbe Auraria prejmete nakazilo na vaš transakcijski račun takoj oziroma v roku do 5 delovnih dni.

5.
PARITETA

Pri nas kupljeno naložbeno zlato odkupujemo po pariteti 1% pod borzno ceno.

Za naložbeno zlato kupljeno drugod si pridržujemo pravico nižje odkupne cene. Prav tako si pridržujemo pravico zavrniti odkup drugod kupljenega zlata. Za več informacij nas prosim kontakrirajte.

Manjše zneske izplačamo v gotovini, večji zneski se nakažejo na vaš transakcijski račun.

Item added to cart.
0 items - 0,00